снимка Фейсбук/ Вече на всички е ясно, че “проектът за нова

...
снимка Фейсбук/ Вече на всички е ясно, че “проектът за нова
Коментари Харесай

Радан Кънев: Проектът на ГЕРБ за нова Конституция е несериозен, повърхностен и безотговорен

снимка Фейсбук/ 

Вече на всички е ясно, че “проектът за нова Констируция ” е лекомислен, лекомислен и извънредно безконтролен ход. Нито някой е работил съществено, нито има действително предпочитание за смяна - просто (неуспешен) опит за печелене на време и благосклонности със селска ловкост. Това разяснява във Facebook евродепутатът Радан Кънев.

Ето какво друго споделя той:

" Струва ли си този “проект ” да бъде обсъждан всъщност? Да, по две аргументи:

1) “Проектът ” издава устрема на ръководещите и на първо място на същинската, сенчеста власт да запазят статуквото и даже усилят силата си. Предложените единични промени в настоящата Конституция са всъщност нездравословни и рискови. Особено изпъква концепцията прокурорите да имат законодателна самодейност и всъщност да ръководят безотговорно страната посредством напън върху един без друго понижен брой депутати.

2) Конституционният спор в България не следва да бъде затварян заради необразованите импровизации на Данаил Кирилов и Иван Гешев. Той не може да слиза на милиционерско равнище. А и всички ние, като нация и общество, би трябвало да съхраним способността си за рационален и спокоен спор за бъдещето.
Затова си коства да отбележим някои от огромните неналичия в “проекта ”:

Освен действителна правосъдна промяна, в него липсва каквато и да било упоритост да приспособява главния закон към новите публични връзки, подбудени от участие в Европейски Съюз и НАТО, към новите обществени и стопански действителности на 21 век, новите провокации пред сигурността, околната среда, климата.

Накратко - “проектът ” е просто опит българската нация да бъде удържана в лапите на Борисов и Гешев още няколко месеца. Идеите в него, обаче, имат за цел да задържат България в ХХ век.
А ние би трябвало да загърбим този опит за замяна и да продължим напъните си за по-добро бъдеще за децата си. Първата стъпка е оставка и нови избори. Втората - възобновяване на сериозния политически диалог за пътя напред. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР